Auteur Topic: Korte opleiding NT2 voor docenten in de ISK - ook voor PABO-docenten  (gelezen 249 keer)

Petra Popma

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 8
Werken aan eigen leerdoelen
In het najaar gaat voor het 10e jaar de korte opleiding NT2 voor docenten in de ISK van start. Met deze opleiding breid je je NT2-kennis uit en maak je kennis met de nieuwste inzichten uit het vakgebied. Je past deze inzichten toe in de eigen lespraktijk: een goede manier om aan eigen leerdoelen te werken.

Werken aan competenties
In alle bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan doelgericht werken en activerende werkvormen. Je werkt toe naar de competenties zoals die door het ITTA zijn beschreven in de Concrete uitwerking competentieprofiel ISK-NT2-docent: https://www.itta.uva.nl/projecten/competenties-docent-isk-in-beeld-66. PABO-docenten kunnen deze opleiding gebruiken om aan hun scholingsverplichting te voldoen.

Onderwerpen

    Tweedetaalverwerving en NT2-didactiek in de ISK
    Doelgerichte aanpak, werken met taalniveaus, effectieve didactiek.
    Woordenschatdidactiek
    Luistervaardigheid
    Leesvaardigheid en tekstbegrip
    Gespreksvaardigheid, interactie en feedback
    Schrijfvaardigheid en feedback
    Differentiëren in de ISK-klas
    Buitenschools leren
    Doorstroom: effectief aansluiten op vervolgonderwijs

Uitgebreide individuele feedback
De opleiding start met een digitale intake en een startopdracht. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een praktijkopdracht voor de eigen onderwijssituatie waarop je individueel feedback krijgt. De opleiding wordt afgesloten met een eindgesprek aan de hand van het portfolio.

Meer informatie vind je op de website van het ITTA: https://www.itta.uva.nl/trainingen/korte-opleiding-nt2-voor-de-isk-19#. Je kunt ook een mailtje sturen naar: info@itta.uva.nl
.
« Laatst bewerkt op: juni 26, 2019, 16:16:41 door Petra Popma »